page_banner

Nyheter

sdfsd

En lastebil laster containere ved Tangshan Port, Nord-Kinas Hebei-provins, 16. april 2021. [Foto/Xinhua]

Premier Li Keqiang ledet et eksekutivmøte i statsrådet, Kinas kabinett, i Beijing torsdag, som identifiserte tverrsykliske tilpasningstiltak for å fremme stabil utvikling av utenrikshandelen og la til rette for implementeringen av den regionale omfattende økonomiske partnerskapsavtalen etter den trer i kraft.Møtet påpekte at utenrikshandelen står overfor økende usikkerhet og at det er behov for spesiell innsats for å hjelpe eksportbedrifter med å stabilisere markedsforventningene, og fremme en jevn utvikling av utenrikshandelen.

Den rasende Omicron-varianten av det nye koronaviruset har rystet de globale forsyningskjedene igjen ettersom mange land stenger grensene sine, og mange utviklingsland står overfor risikoen for kapitalutstrømning og valutasvekkelse og svekket innenlandsk etterspørsel.

Den kvantitative lettelsespolitikken til USA, EU og Japan kan bli utvidet, noe som betyr at ytelsen til finansmarkedet kan avvike ytterligere fra realøkonomien.

Kinas innenlandske forebygging og kontroll av epidemier og ulike økonomiske politikker og tiltak er aktive og effektive, innenlandske økonomiske operasjoner er grunnleggende stabile, og produksjonsindustrien blomstrer.Handel med de sørøstasiatiske landene har hjulpet Kina med å sikre seg mot reduksjoner i eksporten til Europa og USA.Etter at RCEP trer i kraft, vil mer enn 90 prosent varehandel i regionen nyte godt av nulltoll, noe som vil øke internasjonal handel.Det er derfor RCEP sto høyt på agendaen for møtet som Premier Li ledet forrige uke.

Dessuten bør Kina gjøre full bruk av det multilaterale handelssystemet, oppgradere verdikjeden til sin utenrikshandelsindustri, gi full spill til sine komparative fordeler i tekstil-, mekanisk- og elektrisk industri, og forbedre sine innenlandske teknologiske evner, for å sikre sikkerheten til sin industrikjede og realisere transformasjonen og oppgraderingen av sin industristruktur for utenrikshandel.

Det bør være mer målrettede pro-handel og pro-business politikk for å støtte utviklingen av forsyningskjeder og små og mellomstore bedrifter.

Samtidig bør regjeringen støtte innovasjon og utvikling av omfattende informasjonsdelingsplattformer mellom avdelinger og institusjoner som handel, finans, toll, skatt, valutaforvaltning og finansinstitusjoner for å fremme dynamisk tilsyn og tjenester.

Med støtte fra politikk vil motstandskraften og vitaliteten til utenrikshandelsbedrifter fortsette å øke, og utviklingen av nye forretningsformer og nye modeller vil akselerere og danne nye vekstpunkter.

- 21st Century Business Herald


Innleggstid: 27. desember 2021